Muziek Cultuur

The Art of Songwriting – Technieken en inspiratie voor het creëren van gedenkwaardige muziek

Voor veel mensen roept het idee om songwriter te zijn een visioen op van een dolende ziel die lange wandelingen maakt en verliefd wordt, terwijl hij teksten op cocktailservetten krabbelt. Het is een stereotype dat niet helemaal ongegrond is, maar het weerspiegelt ook niet de realiteit van het maken van muziek vandaag de dag. Songwriting is een serieuze zaak en kan net zo uitdagend zijn om onder de knie te krijgen als elk ander ambacht.

Songwriters moeten veerkrachtig, innovatief en gepassioneerd zijn over wat ze maken. Maar ze moeten ook begrijpen dat een goed nummer niet alleen om woorden en melodie gaat, maar ook om hoe je denkt, leeft en voelt over wat je maakt. En dit boek laat je zien hoe je kunt leren creëren, denken en leven als een songwriter. Het is een boek dat de belangrijkste concepten van songwriting opsplitst op een manier die iedereen kan begrijpen, zonder ze dom te maken of je harde en snelle regels te geven. Het laat je zien hoe je deze tools en trucs kunt gebruiken om creatief te denken, je artistieke ontwikkeling te beheersen en te beginnen met creëren zoals je nog nooit hebt gedaan. Wat ik het leukst vond aan het boek, was de manier waarop het je aanmoedigt om risico’s te nemen en gedurfd te zijn met wat je schrijft.

Dat is een les waar we allemaal van tijd tot tijd aan herinnerd moeten worden. Het doet je ook beseffen dat er veel geweldige ideeën in de wereld zijn, dus het zijn niet noodzakelijkerwijs alleen je eigen liedjes waar je je zorgen over hoeft te maken. Je kunt inspiratie en ideeën opdoen uit bijna elk muziekgenre waar je naar luistert, en enkele van de beste nummers in de geschiedenis zijn gemaakt door genres te buigen en te vermengen. Dit boek is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in de kunst van het songschrijven. Het bevat veel waardevolle tips en trucs die u gemakkelijk in uw eigen werk kunt implementeren. Ik heb ook genoten van de manier waarop de auteur zich richt op het belang van het leven als songwriter. Je moet liedjes van binnenuit kunnen schrijven en dat vereist dat je volledig aanwezig bent in elk aspect van je dagelijkse leven.

Dit is een fantastisch boek dat verplichte lectuur zou moeten zijn voor alle aspirant-songwriters en iedereen die geïnteresseerd is in het schrijfproces. De hier gepresenteerde informatie is zeer nuttig en kan u helpen een betere schrijver te worden. De auteur heeft veel ervaring en weet de kunst van het schrijven uitstekend uit te leggen. Het enige nadeel is dat dit boek een beetje kort is en het zou leuk geweest zijn om meer details over sommige onderwerpen te hebben. Over het algemeen kan ik dit boek ten zeerste aanbevelen aan iedereen die zijn schrijfvaardigheid wil verbeteren. Ik geef het een 9/10!

Skip Harmsen
Een harmonieus toevluchtsoord waar muziekliefhebbers samenkomen. Duik in het rijke tapijt van de muziekgeschiedenis, ontdek de nieuwste technologische ontwikkelingen, verken de emotionele kracht van melodieën en ontgrendel je muzikale potentieel. Ga met ons mee op deze melodische reis terwijl we de universele taal van muziek vieren.

    You may also like